Agenda

Leeuwarden. Bijzondere rouwstoet door de Leeuwarder Binnenstad
Vrijdag 12 Juli 2019, 13:30
jacob de vriesVrijdag 12 juli trekt een bijzondere rouwstoet door de Leeuwarder Binnenstad. Jacob de Vries Uitvaartverzorging uit Britsum viert zijn 25-jarig jubileum met een ‘Uitvaart in scène’. Doel is om mensen te laten nadenken over hun uitvaart, want er is tegenwoordig veel meer mogelijk dan ‘koffie en cake’. Onder meer een rouwmotor, -bakfiets, -koets en gospelkoor maken onderdeel uit van de stoet. Ook wordt een uitvaartkist vervoert op een praam.

RouwHarley“In mijn 25-jarige carrière heb ik in de regio Leeuwarden/Friesland en ver daarbuiten ruim 2000  uitvaarten verzorgd. In die tijd is er veel veranderd. Ik vind het belangrijk dat een uitvaart past bij wie de overledene was. Altijd probeer ik op een creatieve manier invulling te geven aan persoonlijke wensen en culturele tradities. Ik merk dat men de afgelopen jaren steeds meer behoefte heeft aan een persoonlijke, minder traditionele of standaard uitvaart. Toch zijn mensen nog vaak verbaasd als ze horen wat er allemaal mogelijk is: van live muziek bij de afscheidsdienst tot andere vormen van vervoer dan een rouwauto. Ook uitvaartfotografie en -video is enorm in opkomst”, aldus Jacob de Vries.

uitvaartfiets“Met deze ‘uitvaart in scène’ wil ik mensen laten nadenken over hun uitvaart en verschillende mogelijkheden laten zien. Natuurlijk is de dood heel verdrietig. Veel mensen hebben het er liever niet over. Maar met een persoonlijke uitvaart kunnen nabestaanden op een passende manier afscheid nemen. Het kan ook rust geven om bij leven wensen vast te leggen en te weten dat alles goed geregeld is. Wat mij betreft mag de dood vaker onderwerp van gesprek zijn.”

Route

De rouwstoet legt vrijdag 12 juli de volgende route af:

13:30 uur: vertrek vanaf Oldehoofsterkerkhof via Heer Ivostraatje, Boterhoek, Westerplantage,

Groot Schavernek richting Nieuwestad aanlegsteiger praam.

14:00 uur: Praam met Uitvaartverzorging Jacob de Vries en Gospelkoor door grachten binnenstad.

De rest van de stoet vervolgt zijn route via de Nieuwestad en Torenstraat terug naar het Oldehoofsterkerkhof.

Locatie Leeuwarder Binnenstad

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief