Persbericht
Vakblad Begraafplaats

In het blad aandacht voor: Watermanagement, Vijver, wadi, lijngoot, Planten die droogte goed doorstaan, Advies op watergebied, De begraafplaats van de toekomst, “Hier op de begraafplaats krijg ik respect”, Begraven in coronatijd, Resomeren in holy water als groeikans.

Watermanagement
De klimaatverandering zal voor grilliger weer zorgen, ook zonder grote rampen kan water voor ernstige problemen zorgen. Er is te weinig of er is te veel. En in dat laatste geval: is er te veel water óp de grond of juist ín de grond?

Vijver, wadi, lijngoot
“We zijn nog te veel gefocust op drooglegging en afvoer van water. Begraafplaatsen moeten anders met water omgaan. Water vasthouden en bergen.” Dat kan op verschillende manieren.

Planten die droogte goed doorstaan
Op de begraafplaats in Putten kwamen ze er proefondervindelijk achter welke planten goed tegen droogte kunnen. Dat leidde tot een database waar elke begraafplaats zijn voordeel mee kan doen.

Advies op watergebied
De Vraagbaak is geheel gewijd aan vragen (en antwoorden) over water op de begraafplaats. Over een grafverzakking door hevige regenval, grondwater in het graf, te veel regenwater op de dag van een begrafenis et cetera.

De begraafplaats van de toekomst
Eind vorig jaar verscheen het LOB-rapport De begraafplaats van de toekomst. Hoe lezen de begraafplaatsen dit rapport en naar welke toekomst werken ze toe? De Begraafplaats ging op bezoek bij begraafplaats Rotterdam-IJsselmonde. Het motto van beheerder Cor Vink: alles kan, als het past binnen de wet.

“Hier op de begraafplaats krijg ik respect”
Hij was nog net geen 18 jaar toen hij in 1998 via een uitzendbureau terechtkwam in het groenteam van Zeister Bosrust. Martijn van de Weide werkt nu 24 jaar op de begraafplaats. Hij houdt van het buiten werken, maar er is meer dat hem aan het werk op de begraafplaats verbindt.

Begraven in coronatijd
Hoe hebben Nederlandse begraafplaatsen de coronaperiode tot nu toe doorstaan? Heeft corona alleen maar ellende gebracht of ook iets positiefs? LOB-bestuurders en twee begraafplaatsen blikken terug.

Resomeren in holy water als groeikans
Welke kansen biedt resomeren voor begraafplaatsen? Om daar wijzer over te worden namen nieuwsgierige begraafplaatsbeheerders een kijkje bij de eerste resomeerinstallatie die in Nederland in gebruik is genomen.

Een los nummer kost €10 en is te bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl