Gospel Cake 31 okt 2021 City of Wesopa
De matineevoorstelling was compleet volgeboekt! Vanaf de eerste seconden zat de sfeer er goed in. Het doel van deze voorstelling was nabestaanden die in coronatijd een geliefde hebben verloren – juist in deze periode rond Allerzielen – extra steun en warmte te geven. Dat is helemaal gelukt. Niemand kon op zijn stoel blijven zitten en iedereen zong en klapte mee met het swingende en sprankelende ABC Gospel Choir uit Amsterdam. De zangeressen maakten met hun energie, hun prachtige stemmen en ritmegevoel van deze zondagmiddag een betekenisvol moment. Tussendoor vertelden zij o.a. over het ontstaan van de gospelmuziek. Gospelmuziek kent haar oorsprong in de 17e eeuw als werkliedjes of liedjes om hoop uit te putten gemaakt door Afrikaanse slaven. Een lied begon als een vraag waarop op een ritmische manier geantwoord werd. Lofzangen en heilige liederen werden zo voorgedragen dat de zin die volgde klonk als een direct commentaar op het voorgaande. Het ritme werd aangegeven door handgeklap en voetgestamp.

Als verrassing was er een voorprogramma met Jurgen van der Poel, the good mood pianist van het Gooi e.o. Muziek speelt een grote rol tijdens uitvaarten, het heeft een enorme impact op onze hersenen en emoties. Het activeert ons brein en kan zelfs pijn verzachten. Live muziek versterkt dat nog eens. De dames van ABC en Van der Poel hebben dat het publiek goed laten voelen. Ze raakten en verbonden het publiek met hun muzikaliteit van het begin tot het einde. Eigenlijk wilde niemand naar huis..

Er brandden op het podium 120 lichtjes, één voor iedere bezoeker. Voor een stukje bezinning sprak predikant Evangelische Gemeente De Deur Adam Oost, Evert van der Bosch, de mensen warm toe. En Mariska de Jong, gespecialiseerd in Inheemse Uitvaarten en rouwbijeenkomsten van Marrons, vertelde het publiek wat Allerzielen voor haar betekent. Marrons zijn gevluchte Afrikaanse slaven die in stamverband in de ontoegankelijke oerwouden van de Amerika's gingen leven en hun afstammelingen.

Het was een mooie samenwerking tussen In Memoriam Uitvaarten en City of Wesopa. Maar ook met lokale Weespse leveranciers zoals Bloem en Bloem die de podiumdecoratie prachtig heeft verzorgd en Joyce Heeren Catering die de Surinaamse cake bakte en de Indische spekkoek verzorgde. Na afloop ging iedereen met een lichtje én met een glimlach naar huis.

Een paar van de vele reviews die we mochten ontvangen:

Bedankt voor de mooie middag, alles klopte met een traan maar vooral een glimlach. Je had gelijk.

Wat was het een spektakel, we hebben super genoten mijn vriendin en ik, wat een geweldige gospelgroep en wat een geweldige pianist! En alles tot in de puntjes geregeld. Dank dank dank.

Super mooi! Een stil moment voor interculturele en transculturele uitwisseling van muziek, gebed, overdenkingen. Met elk dezelfde doelstelling: verbinden, liefde, de traan van liefde, rouwproces. Een rouwproces vieren die ruw, rauw en brak kan zijn maar door middel van sfeer konden bezoekers lachen en het leven vieren. En toen was alles weer normaal.

Het was fantastisch, je laat het licht schijnen Monique Houtzager. Je doet veel meer dan het verzorgen van uitvaarten..

Monique Houtzager,
Uitvaart- en ceremoniebegeleider

T 06 - 233 09 339

Logo In Memoriam Uitvaarten

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl