Persbericht
Henry Mijdam

“Meer samenwerking in de branche draagt bij aan verdere professionalisering, maar moet vooral in het belang zijn van nabestaanden.” Om iedereen de mogelijkheid te bieden om mee te denken, mee te praten en mét elkaar te praten over een mogelijke koepelorganisatie in de uitvaartbranche organiseren kwartiermakers Henry Meijdam en Joris Huizinga in november drie ‘Toogdagen’: op 16 november in Roosendaal, op 22 november in Ommen en op 30 november in Amsterdam.

Verkenning naar draagvlak
In 2019 verscheen het ‘rapport Heerts’ met een inventarisatie naar draagvlak voor de beginselen voor kwaliteitsborging en consumentenbescherming in de uitvaartbranche. Henry Meijdam: “Na diverse oriënterende gesprekken zijn Joris Huizinga en ik vervolgens vlak voor de zomer van dit jaar gevraagd om als kwartiermakers te verkennen of er draagvlak is voor een koepelorganisatie in de uitvaartbranche. Sinds die tijd hebben we hierover met een groot aantal vertegenwoordigers uit de branche om tafel gezeten. Nu willen we álle betrokkenen in de uitvaartbranche de gelegenheid geven om mee te denken.”

Mét elkaar in gesprek
“Als onderdeel van onze verkenning vinden wij het, aanvullend op de gesprekken die we al gevoerd hebben, belangrijk dat wij in november in gesprek gaan met zoveel mogelijk professionals die werkzaam zijn in de hele keten. Van uitvaartverzorger tot mortuariumbeheerder en van ritueelbegeleider tot directeur van een begraafplaats of crematorium”, zegt Henry Meijdam enthousiast. “We doen dat verdeeld over het land om van zoveel mogelijk mensen te kunnen horen wat hun mening is en hoe zij het zien. Daarnaast is het vooral ook heel belangrijk om er mét elkaar over in gesprek te gaan.”

Data, locatie en aanmelding
De drie toogdagen – van 13.15 tot 16.00 uur en daarna netwerkborrel - worden georganiseerd op:
• 16 november: Roosendaal (Crematorium Zegestede, Rucphensebaan 93A, Roosendaal)
• 22 november: Ommen (Natuurbegraafplaats Hoogengraven, Middenweg 6, Arriën)
• 30 november: Amsterdam (Herdenkingspark Westgaarde, Ookmeerweg 275, Amsterdam)
Deelname is kosteloos; aanmelden is wel noodzakelijk en kan tot en met 12 november via
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Voor praktische informatie: 085 049 70 78.

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl