Persbericht

De dag start om 10 uur en wordt geleid door programmamaker, schrijver en lotgenoot Suzan Hilhorst. Zo schreef zij het boek ‘Sara en Liv’, over het verlies van haar twee dochters.

De eerste spreker is An Hooghe. Zij vertelt over 40 jaar rouw en verlies ondersteuning bij het verlies van je kind.
An is klinisch psychologe, relatie & gezinstherapeute, PhD. Zij is de oprichter van het expertisecentrum Verbinding in Verlies (Boutersem, België). De voorbije 20 jaar richtte An zich voornamelijk op het therapeutisch werk met rouw en verlies en in het bijzonder met ouders na het verlies van een kind. Zij doctoreerde (promoveerde) op het thema communicatie tussen ouders bij ziekte en verlies van een kind (KU Leuven), en schreef samen met vijf ouders het boek Anders Nabij, de stille kracht van ouders na de dood van hun kind. Naast haar klinisch werk geeft An al jaren opleiding aan hulpverleners rond het thema rouw en verlies. Zij richtte ook de community Verbinding in Verlies op, een lerend en steunend platform voor allen die een aanbod doen rond dit thema in Vlaanderen en Nederland.

Marinus van den Berg zal enkele gedichten voordragen. Marinus is priester en auteur van boeken over afscheid, rouw en verlies en zorg. Marinus onlosmakelijk verbonden met de vereniging: met zijn verhalen en gedichten biedt hij lotgenoten al jarenlang veel troost en herkenning.

De Verbonden Broers en Zussen, een werkgroep van de vereniging die wordt georganiseerd door broers en zussen van overleden kinderen, komt samen met stichting Broederziel aan bod.
Het verlies van een broer of zus en het intense verdriet van de ouders heeft grote impact op de beleving van het verdriet en de rouw van de andere kinderen in het gezin. Vanuit hun kennis én eigen ervaringen zal door Stichting Broederziel, in samenwerking met de werkgroep Verbonden Broers en Zussen de impact worden uitgediept die zo’n verlies heeft op de broer(s) en/of zus(sen) vanuit het perspectief van een kind, jong-volwassene en volwassene.

In de middag treedt Trijntje Oosterhuis op. Begeleid door een muzikant zingt zij songs uit haar oeuvre.
Daarna volgt een gesprek met de (oud)voorzitters waarin we samen terug en vooruit kijken. Hierbij wordt het jubileumboek gepresenteerd, gemaakt voor en door lotgenoten, ouders van overleden kinderen.

***

23 oktober 2021: ‘Verbinding in Verlies’ (onder voorbehoud)

10.00 uur Aanvang met welkom. Opening door dagvoorzitter Suzan Hilhorst.
10.30 uur An Hooghe over 40 jaar rouw en verlies ondersteuning bij het verlies van je kind
11.45 uur Gedichten met Marinus van den Berg
12.15 uur In verbinding met de Broers en Zussen en met stichting Broederziel.
14.00 uur muzikaal programma met Trijntje Oosterhuis
15.15 uur 40 jaar OOK: met een aantal (oud)voorzitter(s) kijken we samen terug en vooruit.
16.00 uur ONDER EMBARGO - Boekpresentatie 'Verdriet in de ogen kijken'
16.30 uur Einde programma

De bijeenkomst van zaterdag 23 oktober vindt plaats in conferentiecentrum Woudschoten, Woudenbergseweg 54, 3707 HX Zeist. Aanvang: 10.00 uur, einde programma: 16.30 uur.

Naar de website voor inschrijving van deze dag

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl