Persbericht
Shared Cemeteries

Stichting Dodenakkers.nl lanceert de tweetalige website SharedCemeteries.net (https://sharedcemeteries.net/nl/) over funerair erfgoed in voormalige Nederlandse koloniën, posten en fortificaties wereldwijd. Met de nieuwe portal SharedCemeteries.net wil de stichting het gedeelde funerair erfgoed in het buitenland beter in kaart brengen, onderzoekers en betrokkenen de mogelijkheid geven kennis te delen en deze te presenteren aan een breed publiek.

sc Nieuwe Oranjetuin ParamariboSharedCemeteries.net is ‘werk in uitvoering’ en in december 2020 is in samenwerking met Stichting Gebouwd Erfgoed Suriname begonnen met het in kaart brengen van Suriname.

sc Hollandsche Begraafplaats NagasakiDaarnaast is ook Japan beschikbaar.

sc Binnenkerkhof PulicatIn het voorjaar van 2021 volgen India en de Caraïbische eilanden. Later in 2021 zal nog eens het funerair erfgoed in ruim twintig andere landen worden toegevoegd.
De website biedt naast overzichten en artikelen per land of regio verschillende verklarende woordenlijsten, een aanklikbare wereldkaart en een beeldbank. Verder wil de stichting met de portal voorzien in ondersteunende documentatie ten aanzien van beheer en behoud.

SharedCemeteries.net nodigt onderzoekers, historici, betrokkenen en geïnteresseerden van harte uit om samen te werken aan het in kaart brengen van dit bijzondere gedeelde erfgoed.

De portal is ontwikkeld met steun van het Prins Bernard Cultuurfonds. Dodenakkers.nl is opgericht in 2001 en is een kenniscentrum voor Nederlands funerair erfgoed, zowel in het binnenland als het buitenland. De stichting is de afgelopen jaren betrokken bij adviezen over (voormalige) Nederlandse begraafplaatsen in Suriname, Japan, Indonesië, India, Italië, Turkije en Zuid-Afrika. De medewerkers variëren van erfgoedprofessionals gespecialiseerd in funerair erfgoed tot toegewijde vrijwilligers met een brede expertise. De stichting beheert al een uitgebreide website met meer dan 800 artikelen over funerair erfgoed in Nederland: dodenakkers.nl.

Beeldmateriaal:
De Nieuwe Oranjetuin in Paramaribo, Suriname. (Foto: René ten Dam, 2017)
De Hollandsche Begraafplaats in Nagasaki, Japan. (Foto: Leon Bok, 2016)
Het Binnenkerkhof in Pulicat, India. (Foto: René ten Dam, 2020)

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief